Airtune. Utbytesturbo, turbo, renoveringar och tillbehör
Startsida » Katalog » Turboaggregat » Garrett » Toyota Supra MKIV "sleeper" turbo kit V2. Ditt konto | Varukorg | Kassa
Toyota Supra MKIV "sleeper" turbo kit V2. 9500,00 SEK
inkl. 25 % moms

Skriv ut produktblad
Leveranstid: 1 vecka
Toyota Supra MKIV
Toyota Supra MKIV
Toyota Supra MKIV
Toyota Supra MKIV

Art. MKIV_T28V2 - Toyota Supra MKIV "sleeper" turbo kit, verision 2.


Vi smyglanserar våran uppdatering av Toyota Supra "sleeper" kittet. Observera att priset är per turbo.


Turbokittet för dig med en Toyota Supra MK IV JDM motor med original turboaggregaten och som vill uppgradera till något mer hållbart och framförallt större för att kunna klara av stora effektuttag men även ha bra spoolup.

Vi bygger om turboaggregaten med 360 graders T28 turbo som klarar ca 330hk per turbo. Men eftersom vi använder originalhusen så kommer begränsningen att sättas av original avgashus och Suprans grenrör. 

Vi kallar den för sleeper kit eftersom du du slipper gå upp till singelturbo utan behåller dubbelturbo och grenrörslösningar och därför ett helt originalutseende på turboinstallationen och utan visuella problem på besiktningen.

Vi byter ut hela lagerenheten till ett Garrett T28 lagerhus med 360 graders lager och 46/60mm kompressor. Nyheten med verision två är att vi nu svarvar ut hela avgashuset och monterar en härdad CNC svarvad stålinsats. Detta är ett stort jobb och vi vet ej om något annat turbokit i världen till Supran med detta som standard?
 
Med insatserna så får vi helt nya möjligheter! I vanliga fall så svarvar man upp avgashuset och monterar en större turbinaxel av stål istället för originalaxel som är keramisk. Den keramiska axeln är onödigt stor så detta gör att man måste ha en allt för stor turbinaxel vid uppgradering vilket försämrar spoolup då den blir mer tungdriven. Nu kan vi istället bygga dem med minsta GT28 turbinen, eller mellanvarianten som vi har som standard vilket motsvarar GT28RS på 46,5 / 53,1mm.
 
Mindre småjusteringar samt nya olje och vattenslanger behövs vilket inte medföljer men kan köpas till.

Detta kit är ett utbyteskit där vi tar in din gamla turbo i inbyte efter leverans. Vanligavis så levereras turboaggregaten utan mittendelen som sammankopplar de båda pga smidigare frakt. Hör av dig om du behöver den ihopmonterad som en stor enhet.

Original kompressor 36,8 mm
Airtunes uppgradering 46,6 mm

Vi har fått svar från första testinstallationen att kittet gick bra att montera med endast mindre modifikationer på olja/vatten. Kunden har bra respons och laddar 1.1 bar vilket uppnås vid 3500varv, relativt små uppdateringar på bilen i övrigt.

Kompressorfakta

Diameter 46,6 / 60mm
Trim  
A/R  

 

 

 

 

 

Turbinfakta

Diameter 46,5 / 53,1mm
Trim  
A/R