Airtune. Utbytesturbo, turbo, renoveringar och tillbehör
Startsida » Katalog » Allmänna leveransvillkor Ditt konto | Varukorg | Kassa
Allmänna leveransvillkor

Allmänna leveransvilkor

Betalning och fraktkostnader.

All försäljning för nya kunder sker kontant, mot förskottsbetalning eller mot postförskott. Befintliga kunder mot faktura eller förskottsbetalning. Mindre belopp kan faktureras om kunden är känd.

Airtune har ägande och återtagade rätt till samtliga produkter tills varorna är fullständig betalade.

Frakt sker med lämpligt speditörbolag men oftast med Posten företagspaket 16:00 eller Posten postpaket eller Schenker hämtpaket.

Priserna i webshoppen är utan fraktkostnader om inte annat anges. Aktuella ca fraktpriser hittar du här. Kontakta oss för exakt sändningskostnad. 

Postförskottsavgift + 50kr

Ångerrätt i maximalt 14 dagar
Kunden har genom distansavtalslagen rätt att ångra köpet inom 14 dagar efter mottagandet av varan eller en väsentlig del av den. Varor som returneras ska vara obegagnade och väl förpackade.

Airtune AB ansvarar EJ för transportskador som uppstått under returtransport. Sedan ångerrätten utnyttjats kommer återbetalningen att göras inom 30 dagar. Kunden står själv för fraktkostnaderna. Returer får ej beläggas med postförskott. Kopia på faktura ska bifogas för att returen skall godkännas. Outlösta försändelser omfattas inte av distansavtalslagen. Airtune avslår returer om kontakt med oss ej tagits innan retur.

Reklamation.

Garantiärenden. Material, konstruktions- och tillverkningsfel avhjälpes kostnadsfritt snarast mojligt genom reparation eller utbyte inom 12 månader (1 år) från fakturadatum.

Ersättning för material eller arbetskostnad vid reparation av felaktig vara oasätt felkälla ersätts ej. Stillaståendekostnader eller andra förluster i näringsverksamhet ersättes ej. Ej heller sakskador eller indirekta förluster genom
person- eller förmögenhetsskador på annan egendom än av oss levererad vara ersätts. Maximalt ersättningsbelopp är samma som beloppet på levererad vara.


Airtunes tävligsprodukter är om inte annat anges avsedda för tävlingsbruk och kan vara olagliga att använda på privata motorfordon och ej inhängnat område. Det är upp till kunden att ta reda på gällande lagar och bestämmelser innan montering på fordon. 

Garanti på raceprodukter utgår ej men om felet är av sådan art att det kan påvisas att det är fel på varan vid leverans samt att fackmässig installation har skett så ersätts alla skador som Garrett, IHI och Holset distributörer godtar. Om distributör anser att det är handhavande fel utgår ej ersättning. Observera att Airtune endast säljer orginalprodukter vilket är rigoröst testade från fabrik. Fel som ej uppstår omedelbart på turboaggregat beror i princip alltid på för hög värmeutveckling eller dålig smörjning i form av ingen olja fördröjning av olja eller olja med för hög temperatur eller kontaminerad. Garanti ges ej vid bankörning. Fabriksfel ersätts med reparation eller ny vara.

Airtune granskar och besiktigar alla produkter innan de skickas ut till kund för att säkerhetsställa att produkten är felfri. Hör av dig inom 5 dagar om du misstänker att det kan finnas produktion eller transportskador.

Mervärdesskatt (moms) ingår i priserna där ej annat anges. Frakt tillkommer med självkostnads pris + ev förpackningsmaterial. Priserna avrundas till jämna kronor.

Extra expeditions och emballagekostnad uttages i följande fall:
- Extra förpackningskostnader för extra ömtålig vara
- För exportorder Förtullningsavgift från speditör på 225kr

Undantag av ångerrätten är produker som är speciellt framtagna eller importerade för kunds räkning, dessa tags ej i retur.

Varje retur skall föregås av avstämning. Varor som är i nyskick avser även förpackning, ej är beställningsvara och ingår i standardsortimentet accepteras i retur. Returavgift på 20 % utgår på vid leveranstillfället fakturerat belopp.

Vid betalning efter förfallodatum debiteras ränta med Fn. 22% per år. Betalningspåminnelser debiteras med 50:- ink moms. Villkor vid turborenovering.

Vid inskickning av din turbo för renovering så får du oftast ett fast max pris på turborenoveringen. Tänk på att vi inte har möjlighet att garantera priset innan turbon är demonterad och kontrollerad. (även om vi räknar med att den är i mycket dåligt skick) Problem som uppstår kan vara brist på reservdelar eller ovanligt mycket rost. Det finns tillfällen då turbon inte längre är renoveringsbar men i dessa fall så kontaktar dig innan vi går vidare med alternativa lösningar.

Observera att avdragna eller hårt fastrostade pinnbultar kan medföra extra kostnader.

Om kunden ej hämtar ut renoverad turbo inom tre månader från den dag avisering om att varan är klar för avhämtning meddelats, så har Airtune AB, i enlighet med Lag (1985:982 om näringsidkares rätt att sälja varan som inte har hämtats ut) rätt att sälja varan vidare eller demontera för reservdelar.  Normalt så sparar vi alltid varorna minst 6 till 12 månader, men hör av dig om du inte kan hämta ut turbo senare är 2 månader.
Om Transportskada upptäckts skall kunden dokumentera skadan och anmäla detta till speditören.

Ej avhämtade/utlösta paket
För paket som inte löses ut förbehåller sig Airtune AB rätten att debitera kunden fullständiga kostnaderna för frakt och returfrakt samt hanteringskostnad på 150,- inkl moms. Ej utlösta beställningsvaror räknas som retur och returavgift debiteras kunden.


Bakåt