Snabb leverans / Säkra betalningar / Enkla returer


Frakt och leveranser. Vad gäller? 

 • Vi använder främst DHL med Parcel eller Service point.
 • Postnord går bra för de som föredrar det, men inget avtal så dyrare frakt.
 • Vi skickar så fort vi kan, men ibland kan det ta någon dag.
 • Max fraktvikt per paket är för företag 30KG - Privatpersoner 20KG, annars pall.


Våra normala leveranstider inom Sverige är 1-4 dagar men så länge du inte har kontakt med oss och hämtar fysiskt så är det såklart svårt att lova för mycket. Vi skickar så fort vi kan under vardagarna. Små leveranser skickas med DHL paket eller som Postnord 1:a klassbrev. Turboaggregat och större paket skickas med DHL parcel till företag (dörr till dörr) och DHL Service Point (utlämningsställe) till privatpersoner.


Sista bokningen är normalt 13:00 men vi måste hinna packa varorna och skriva ut fraktsedlar innan. Postnord har tex klockan 10 som sista tid för bokning under högsäsong så även det kan variera med säsong.  

Om du bor inom rimligt avstånd så går det utmärkt att hämta än att riskera försenade leveranser om det är bråttom. Hör av dig innan och kolla läget. Utlämning i Bålsta efter överenskommelse och även kvällar / helger är ofta möjligt om delarna är betalda.

Beställningar lagda på helger skickas tidigast på måndagen efter. Kontakta oss även om det är klämdagar, halvdagar och liknande då det kan påverka leveranstiden.

Frakt över 20kg till privatpersoner.

En "vanlig" Volvo Penta turbo väger normalt 12kg, om du behöver 2st så blir fraktvikten ca 25kg med förpackningsmaterial och kartong. Maxvikten för DHL Service point och även Postnords leveranser till privatpersoner är 20kg. Vi kommer därför dela upp sändningen i två paket ELLER om du lämnar en företagsadress till oss där du på ett säkert sätt kan ta emot paketet så kan vi skicka det som ett stort DHL Paket. 


Frakt till Övriga Europa och grannländer företag/ privat.

Företagspaket skickas med DHL freight euroconnect eller Parcel connect+. Paket till privatpersoner skickas med DHL Parcel Connect. Maxvikt per paket är 31,5 kg och leverans sker via ombud, paketbox eller direkt hem beroende på land och adress. Nedan är DHL's uppskattade leveranstider. Observera att det är tiden när DHL fått paketet från oss så kan vara betydligt längre vid vissa tillfällen.

 • Land

  Normal ledtid

  AT- Österrike

  4-6

  BE- Belgien

  3-5

  BG- Bulgarien

  5-7

  CZ- Tjeckien

  4-6

  DE- Tyskland

  2-4

  DK- Danmark

  2-3

  EE- Estland

  3-5

  ES- Spanien

  4-6

  FI- Finland

  3-4

  FR- Frankrike

  4-6

  HR- Kroatien

  4-6

  HU- Ungern

  4-6

  IE- Irland

  5-7

  IT- Italien

  4-6

  LT- Litauen

  4-6

  LU- Luxemburg

  4-6

  LV- Lettland

  3-5

  NL- Nederländerna

  3-4

  NO- Norge

  3-6

  PL- Polen

  3-5

  PT- Portugal

  5-7

  RO- Rumänien

  5-7

  SI- Slovenien

  4-6

  SK- Slovakien

  4-6

  Ledtiden är angiven i antal arbetsdagar och kan påverkas av avstånd eller helgdagar i Sverige, i mottagarlandet och eventuellt transitland.


Frakt över 30kg till företag, eller stora paket som tex dubbelturbos.

Tunga turboaggregat eller tex dubbelturbos med långa anslutningsrör går ofta inte att skicka som vanligt paket. I dessa fall får vi skicka som styckegods i stora paket på pall eller halvpall. Dessa priser kan variera mycket så vi har inte möjlighet att lägga in alla varianter på hemsidan så vi får kontrollera frakten i förskott, eller "den blir vad den blir" om ni inte väljer att själva stå för frakten.  Dessa beställningar kan såklart vara enklare att beställa utanför hemsidan, eller välj alternativt fraktval så ordnar vi faktura med korrekta fraktuppgifter. 


Om frakten ska betalas i efterskott så har vi produkten "1kr" som man kan betala faktiska fraktkostnaden med.